maandag 6 augustus 2012

Route

De eerste vraag die mensen ons stellen wanneer we ze vertellen dat we voor een jaar op reis gaan is wat onze route is. Ik zal hier het standaardantwoord neerpennen, zoals we het intussen al tig maal hebben opgezegd. Eerst nog even zeggen dat we alles plannen te doen met het openbaar vervoer en dit omwille van 2 redenen: enerzijds vanuit ecologische overwegingen, anderzijds lijkt het ons leuker om onderweg de landschappen mee te pikken en de overgang tussen de verschillende landen geleidelijker aan te doen.

Maar dus: de Route!
We vertrekken hier op 3 september met de eurolinesbus richting Riga, Letland. De dag na onze aankomst daar nemen we de trein richting Sint Petersburg, waar de reis echt begint. Van Sint-Petersburg gaat het over Moskou, Yekaterinenburg en Irkutsk naar Ulaanbaatar, Mongolië. Vervolgens trekken we via het Oostelijke deel van China (o.a. Bejing, Xi'an, Shanghai en Hongkong) naar Zuid-Oost Azië. Daar doen we achtereenvolgens Vietnam, Cambodia, Thailand en Laos aan om dan opnieuw in China aan te belanden, waar we Tibet plannen te bezoeken. Via Nepal gaat het dan naar India. Hoe we daarna over Pakistan raken (vliegtuig of trein) zal afhangen van onze inschatting van de veiligheid ginds. Iran wordt dan de volgende bestemming om uiteindelijk in Turkije te eindigen. Eurolines zal ons dan terug naar huis voeren vanuit het zuiden van Bulgarije.

Bij dit alles volgende bedenkingen:
- We trachten om in elk land ongeveer een maand te blijven. In China en India zullen we wat langer blijven en in een aantal (nog te bekijken) landen zal het wat korter moeten.
- Deze reisweg is nog voorlopig. In functie van wat we onderweg te horen en te zien krijgen, kunnen er landen geschrapt en/of toegevoegd worden. Enkel de visa voor Rusland, Mongolië en China zullen al vastliggen.


1 opmerking:

  1. Hey Wannes en Elisabeth,

    Wauw, wat een avontuur! Ik wens jullie in ieder geval een super jaar toe met tal van leuke ervaringen en momenten.

    Ik kijk ernaar uit om binnenkort jullie reisberichtjes te lezen.

    Spannend! :)

    Kristien

    BeantwoordenVerwijderen