maandag 13 augustus 2012

Voorbereiding

Vandaag nog exact 3 (!!) weken alvorens we vertrekken. Een jaar lang zit deze reis nu al in onze gedachten. Aanvankelijk aarzelend, met een heel vaag idee en dito planning. Langzamerhand zijn we dan in actie geschoten, nu zo'n drie maand geleden.
Het eerste dat toen moest geregeld worden, waren de vaccinaties. Een bezoekje aan het tropisch instituut hier in Antwerpen zette ons toen goed op weg en intussen hebben we allebei al een 7-tal spuitjes gekregen (o.a. polio, tetanos, hepatitis, buiktyfus en rabiës) en staan er ons binnen twee weken nog een 3-tal te wachten.
Een ander belangrijk iets dat we ook drie maanden geleden hebben geïnitieerd is het aanvragen van de loopbaanonderbreking. Eerst de goedkeuring van de werkgever krijgen en vervolgens aan de rva gaan vragen of ze onze reis mee wouden sponsoren. Dat is allebei intussen gelukt.
Anderhalve maand geleden, toen voor Elisabeth de zomervakantie was aangebroken, is alles dan in een stroomversnelling geraakt. Er werd een concrete planning opgemaakt over wat we precies wanneer het best konden regelen. Zo is intussen ons appartement opgezegd (verhuizen is voor 22 augustus), hebben we al onze spullen gehaald die mee in de rugzakken moeten, onze visa voor Rusland en Mongolië zijn binnen en dat van China is in progress. Er werd tussendoor ook wat afgelezen, de reisroute werd bijgeschaafd, de treintickets voor Rusland en de bus naar Riga werden geregeld. Er werd beslist welke malariapreventie we zullen nemen (doxycycline), onze lopende contracten werden opgezegd, skype werd bij de ouders geïntroduceerd en we sloten een gepaste reisverzekering af.
Nu staan we zoals gezegd op 3 weken van ons vertrek en zitten we naar ons gevoel op schema. De verhuis op 22 augustus en de visumaanvraag voor China zijn eigenlijk nog de grootste varkentjes om te wassen. Daarnaast moeten we onder andere nog de domiciliëring verzetten, een internationaal rijbewijs aanvragen, de reisapotheek samenstellen en onze volmachten regelen voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Nog 21 keer slapen...

5 opmerkingen:

  1. Die volmachten voor de gemeenteraadsverkiezingen wil ik wel voor jullie regelen als ik jullie daarmee van dienst kan zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, dat ziet er super uit! Ik ben heel benieuwd naar de eerste foto's van dit avontuur! Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nog 1 nachtje slapen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. laatste nachtje op Belgische bodem... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nathalie Gérardy3 september 2012 om 12:47

    en jullie zijn vertrokken!
    Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen